Isopure Zero Carb Protein Tozu İnceleme ve Yorum

Isopure, İngiliz firması olan Nature’s Best’in markasıdır ve sahibi Dünya’nın en büyük peynir altı suyu tozu (whey) üreticilerinden biri olan Glanbia şirketidir. Glanbia aynı zamanda sporcu gıda takviyesi sektöründe en çok tanınan markalardan biri olan Optimum Nutrition’un ve BSN’in de sahibidir. Glanbia İrlanda menşelidir ve ilk olarak 1960’lı yıllarda süt üreticileri kooperatifi olarak kurulmuş, daha sonra yıllar içinde büyüyüp şirketleşmiştir. İrlanda’dan başka Birleşik Krallık, A.B.D, Almanya ve Çin Halk Cumhuriyeti’nde de tesisleri vardır. Bu tesislerde 6000 kişi çalışmaktadır. Şirketin yıllık geliri 3,6 Milyar Euro’dur. Isopure ürünlerde kullanılan hammaddelerin büyük bölümü İngiltere menşelidir. Hammadde tedarikinin yapıldığı diğer ülkeler Danimarka, Almanya ve A.B.D.’dir. Ürünlerinde laktoz bulunmaz. Ürün içeriklerinde yağ ve karbonhidrat ya hiç yoktur ya da çok azdır. Ve yine katkı maddeleri kullanmamaya özen gösterilir. Firmanın üretimdeki temel hedefi saf ve temiz ürünleri insanlarla buluşturmaktır.

Hemen Isopure Ürünlerini Keşfedin! >

Ambalajlar:

Ücretsiz Kargo ve Hediye Ürün FırsatıSupplementler.com
  • 500 gr şase
  • 1000 gr bidon
  • 2000 gr bidon

Aromalar:

  • Çikolata
  • Çikolata-Muz
  • Çilek
  • Alpine Punch (Şu anda Türkiye’de yok)
  • Elma-Kavun (Şu anda Türkiye’de yok)
  • Muz (Şu anda Türkiye’de yok)
  • Kurabiye (Şu anda Türkiye’de yok)
  • Krem Vanilya (Şu anda Türkiye’de yok)
  • Mango-Şeftali (Şu anda Türkiye’de yok)
  • Naneli Çikolata (Şu anda Türkiye’de yok)
  • Ananas-Portakal-Muz (Şu anda Türkiye’de yok)
  • Hindistan Cevizi (Şu anda Türkiye’de yok)

İçindekiler:

Ion-Exchange whey izolatı (sütten), vitamin-mineral-aminoasit karışımı; taurin, potasyum, klorid, kalsiyum, fosfor, l-glutamin, magnezyum, C vitamini, E vitamini, niyasin, çinko, A vitamini, pantotenik asit,  B6 vitamini, bakır, manganez, riboflavin, tiyamin, folik asit, biyotin, iyodit, krom, K vitamini, molibdenyum, selenyum, B12 vitamini, soya lesitini, doğal ve yapay aromalar, ksantam gum, sukraloz

100 gr toz üründe;

(Besin değerleri sırasıyla çikolata ve çilek aroması için verilmiştir.)

  • Enerji 338-338 kcal
  • Yağ 1,5 – 1,6 gr
  • Karbonhidrat 4,6 – 0 gr
  • Protein 77 – 80 gr

(Besin değerleri ithal edilen ülkede (İngiltere) geçerli olan etiketlerden alınmıştır. Türkiye’de satılan ürünlerde farklılık gösterebilir.)

Önerilen Kullanım Şekli:

Kıvamlı ve zengin aromalı bir karışım için 1 servis yani 2 ölçek (62 gr) tozu 350 ml suyla shaker ya da mikser yardımıyla karıştırınız. Shaker ya da mikser yoksa kaşıkla karıştırabilirsiniz. Günlük 1 servis içiniz.

Yorumumuz:

Yukarıda belirtildiği gibi Isopure, Dünya devi Glanbia’nın bir markasıdır. Glanbia, peynir altı suyu üreticisidir. Yani protein tozunun hammaddesini üretir. Dünya’daki ve Türkiye’deki gıda takviyesi üreten firmaların birçoğu hammaddelerini Glanbia’dan alır. Yani Glanbia birçok supplement firmasının tedarikçisidir. Bunun yanında Optimum Nutrition, BSN ve Isopure gibi kendine ait supplement markaları da vardır.  Isopure ürünleri Türkiye’de yeni satışa çıkmıştır. Şuan sadece birkaç internet sitesinde satışı vardır. Ülkemizde henüz çok yaygın değildir.

isopure zero carb protein inceleme ve yorum

Isopure Zero Carb kullanıcılarının tat hakkında yaptıkları yorumlardan orta karar bir aroması olduğunu düşünebiliriz. Kiminin hoşuna gitmiş, kimi de beğenmemiş. Damak zevkleri farklı olabilir. Bu durum pek çok gıda için geçerli. Ortalamaya vuracak olursak tüketilebilir görünüyor. Zaten tadı için değil de içerdiği besin değeri için tüketildiği düşünüldüğünde bu konuda üzerinde çok fazla durmak gereksiz olur.  Yeterince çalkalanmadığında hafif topaklanma sorunu yaşanabiliyor. Zaten üretici firma internet sitesinde, ürün içinde kullanılan vitamin ve minerallerin topaklanmaya neden olabileceğini belirtmiş. İyi karıştırmak gerekebilir. Kullanıcılar çoğunlukla köpürme meydana geldiğini belirtmiş. Esasında içine konulacak bir katkı maddesi bunun önüne geçebilirdi. Ama iyi ki katmamışlar. Ne kadar saf, sağlık için o kadar iyi. Köpürmesi çok da sorun değil. Tüketimi zorlaştırmıyor.

isopure zero carb protein inceleme etiketi

İçerik kabarık gibi görünse de listenin büyük bölümünü vitamin ve mineraller oluşturuyor. Bunlar bizim için gerekli ve günlük tükettiğimiz gıdalardan zaten almamız gereken şeyler. Mineraller aşırı tüketildiklerinde riskli olabilir. Ancak bu üründe, tavsiye edilen kullanım şekline uyarak kullanıldığında,  günlük gerekli miktarların en çok %50 kadarı alınmış olunuyor.  Bir problem yok yani.  Soya lesitini topaklanmayı önlemek amacıyla konulmuştur. Ksantam gum kıvam artırıcıdır. Meyvelerden elde edilir. Bu katkı maddelerinin aşırı kullanımı söz konusu olmadığında yan etkisi yoktur. Bu ürün, önerilen şekilde kullanıldığında risk teşkil etmez. Tatlandırıcı olarak tercih edilen sukraloz da güvenilir bir maddedir. Taurin ve glutamin aminoasittir yani proteinlerin yapısında bulunurlar.  Bunlar esasında protein tozlarının protein miktarını yükseltmek için içeriğe katılırlar. Bir bakıma ‘hile’ diyebiliriz.  Şöyle ki; laboratuarda protein miktarını ölçmek için protein yapısında bulunan nitrojen oranına bakılır ve değer verilir. Bu aminoasitlerde bulunan nitrojenler de olaya dâhil olunca değer yükselir. Yani biz satın aldığımız üründe proteinin tamamının wheyden gelmesini istiyorken, maalesef bir kısmı bu aminoasitlerden geliyor. Ve işin daha da kötüsü taurin ve glutaminin katıldığı miktarlar da verilmemiş. Acaba etikette yazılı proteinin ne kadarı bunlardan ne kadarı wheyden geliyor bilmiyoruz. Isopure Zero Carbda kullanılan whey proteininin tamamı ion-exchange yöntemiyle elde edilmiş izole whey. Ion-exchange uygulamasında hammadde çeşitli kimyasallara maruz kalıyor ve wheyde bulunan bazı faydalı yapılar yok ediliyor. Bu açıdan keşke CFM yöntemi kullanılsaymış dedim. Tüm bunlardan sonra besin değerine baktığımızda yağ oranının çok düşük olduğunu, çilek aromasında hiç karbonhidrat bulunmadığını görüyoruz. Ürünün adı da buradan geliyor zaten; ‘Zero Carb’… Özellikle laktoz intoleransı olanlar için 0 karbonhidrat çok büyük bir avantaj. 100 gr üründe 77-80 gr civarında olan protein değerleri izole whey için düşük. Normalde konsantre wheylerde bu miktarlarda olur. İzolelerde oran %90-96 arasıdır.

isopure zero carb inceleme

Isopure Zero Carb için kullanım önerisi, 2 ölçek; 62-65 gr toz şeklinde. Bu 1 porsiyon ve günde 1 porsiyon tüketilmesi önerilmiş. Siz de bu öneriye uymalısınız. Özellikle bu ürün için.. Çünkü içeriğindeki mineraller fazla kullanımda riskli olabilirler. Zaten genelde protein tozu için önerilen günlük kullanım miktarı 50 gr civarıdır. İstediğiniz sıvıyla, istediğiniz miktarda karışım hazırlayabilirsiniz. Size kalmış. Etkisi bakımından fark olmayacaktır. Antrenman çevresindeki bir zaman diliminde tüketmek daha iyi olabilir.

Fiyat/Performans notuna gelince parlak bir şey beklemeyin. Ortalarda… Protein değeri düşük. Bunun yanında, eklenen ve miktarı belirtilmeyen aminoasitler düşünüldüğünde protein oranı daha da azalacak.  Ion-exchange yöntemiyle elde edilmiş olması da eksi puan getiriyor. Laktoz içermemesi laktoza karşı hassasiyeti olanlar için bir avantaj. Fiyatı izole wheyler içinde en uygunu ama içeriği en iyisi değil. Bu sebeple puanım vasat.

Ben olsam Isopure Zero Carb alır mıydım? Sanmıyorum. İstenmeyen durumları yukarıdaki paragrafta yazdım. Kafama göre başka alternatifler arardım.

Protein Tozu Ürünlerini Keşfet
Önceki İçerikHardline Hipro Iso Whey Protein Tozu İnceleme ve Yorum
Sonraki İçerikMultipower 100% Whey Isolate Protein Tozu İnceleme ve Yorum

YORUMLAR

LÜTFEN YORUMUNUZU GİRİNİZ
LÜTFEN ADINIZI GİRİNİZ