Yeni bir yıla girerken yepyeni planlar koymak, yeni beklentiler içine girmek ve dolayısıyla yeni hedefler de geliştirmek en doğal dürtüler arasındadır. Vücut geliştirme konusunda da elbette fitness hedefleri koymak kaçınılmazdır. Bu doğrultuda ilerlerken protein tozu kullanımı ise hedeflerle örtüşmeli, fitness için en iyi protein tozu seçilmelidir. Seçimi doğru yapabilmek için protein tozunu kullanım amacını net belirlemek gerekmektedir.

2021 Fitness Hedeflerinize Uygun Protein Tozu Kullanımı

Doğru Zamanda Kullanım

Hedef koymak ve ardından doğru seçimi yapabilmek için “Protein tozu kullanımı nasıl olmalı?” sorusunun cevabını netleştirmek en iyi başlangıç olacaktır. Fitness protein tozu kullanımı esasları ise, protein tozunun vücuda sunduğu katkıların temel prensiplerini gözler önüne serecektir. Protein tozunun kullanım süresi ve miktarı; yapılması planlanan spor aktiviteleri, bu aktivitelerin sıklığı, öğün zamanları gibi farklı etmenlere göre değişkenlik göstermektedir. Ancak basit bir mantık güdüp özetleyecek olduğumuzda sabah kalkınca, gece yatmadan önce, antrenman öncesinde ve sonrasında olmak üzere dört ayrı zaman dilimini protein tozu kullanımı için ideal kabul edebiliriz. Bu zaman dilimlerinin hepsinin vücudun tepkileri bağlamında farklı nitelikleri olduğu için farklı amaçlar doğrultusunda tercih edilmektedirler.

Hangi Zaman, Hangi Anlama Gelir?

Her zaman diliminin vücudun verdiği etkileri gözeterek farklı ihtiyaçlara dönük kullanım istediği bilinen bir gerçektir. Sabah kalkınca, doğal olarak, uzun bir zaman diliminde yemen yenmediği için kaslar besinsiz hâldedir. Enerji için kas tüketimi en çok bu zaman diliminde gözlenir. Whey protein tozu kullanımı tam olarak bu vakitte idealdir. Zira hızlı sindirimiyle whey proteini kaslara yeniden protein akışını sağlayacaktır. Antrenmanlardan yarım veya bir saat önce alınan fitness protein tozu ise, antrenman sonrasında kasların uğrayacağı mikro-travmaları gidermek üzere kas onarımını sağlayan proteinlerin hazır olmasını sağlarken, BCAA içeriği sayesinde de kas yıkımını engeller. Antrenman sonrası ise kaslar besinler ve insülin karşısında oldukça hassaslaşmaktadır. Whey proteini ya da kazein proteinini antrenman biter bitmez bir ölçek şeklinde tüketmek; kasların onarımına inanılmaz bir hız kazandırmaktadır. Yatmadan önce ise uzun süre besinsiz kalacak kaslarda gözlenecek yıkımı engellemek için yavaş sindirilen kazein proteini tercih edilmelidir.

Ücretsiz Kargo ve Hediye Ürün FırsatıSupplementler.com

2021 Fitness Hedefi

Global çapta yaşanan gelişmeler nedeniyle hareket alanları daralmış, hareketsizliğin neredeyse kaçınılmaz hâle geldiği bir yıla adım atmış gibi olsak da fitness hedeflerinizi doğru koymanız ve “Fitness protein tozu ne işe yarar?” sorusunun cevabını protein tozlarının tüketim prensipleri sayesinde çözüme kavuşturmanız durumunda evde yapabileceğiniz ve protein tozu desteğiyle güçlendirebileceğiniz egzersizlerle yılı hedefinize ulaşarak geçirebilirsiniz. Siz hâlâ “Fitness için protein tozu şart mı?” diyenlerdenseniz, hedefinizde size sunacağı katkıları ve kaslarınız için sunacağı desteği düşünerek doğru cevabı bulabilirsiniz.

Protein Tozu Ürünlerini Keşfet
Önceki İçerikŞekersiz Protein Tozu ile Hedeflerinize Ulaşın
Sonraki İçerikBezelye Proteini Tozu Nedir?

YORUMLAR

LÜTFEN YORUMUNUZU GİRİNİZ
LÜTFEN ADINIZI GİRİNİZ