Hardline, Türkiye’de uzun yıllar spor gıdası alanında çalışmalarını sürdüren Kavi Gıda tarafından üretilen gıda takviye ürünleri grubu olarak büyük ün kazandı. Zira Kavi Gıda’nın 1999’dan bu yana sektördeki çalışmalarından sonra son 15 yıl içerisinde geliştirdiği ve kullanıcılarından en fazla beğeni topladığı ürün grubu Hard Line segmentinde yer almakta. Bir açıdan bakıldığında zaten firmanın en kalabalık ürün çeşidinin de Hardline Nutrition markası altında satıldığını görüryoruz. Bu rtkapsamda ortaya konulan istatistikler; Hardline Nutrition grubundan firmanın bugüne dek 2 milyondan fazla ürün satışı gerçekleştirdiğini göstermekte.
Hemen Hardline Ürünlerini Keşfet!>
Bakanlık onaylı olarak tamamen firmanın kendi üretim ortamında hazırlanıp ambalajlanan gıda takviyeleri ile hijyen konusunda da firmanın asla ödün vermediği biliniyor ve firma bu standartları her geçen gün yükseltmeye çalıştığını sık sık beyan ediyor. Ürünlerinde domuz yağı ve domuz katkıları barındırmayan Kavi Gıda’nın Hardline grubundaki ürünlerin kalitesini geliştirebilmek adına firma ile Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü işbirliği var. Uluslararası anlamda da sağlık ve hijyen kontrollerinden düzenli olarak geçen firmanın kalite standartlarına ilişkin önemli birçok sertifikaya sahip olduğunu da belirtmek gerekir.
Ambalajlar:
- 30 gr paket (1 servis)
- 780 gr kutu (26 paket*30 gr servis)
- 908 gr bidon (20 servis)
- 2300 gr bidon (52 servis)
- 4000 gr bidon (90 servis)
Aromalar:
- Çikolata
- Çilek
- Tarçınlı Sahlep
- Muz
İçindekiler:
1 servisinte 35.3gram Whey içerikli protein, 3 farklı Whey protein çeşidi (Hidrolize, İzole ve Konsantre Whey proteinleri), 7900mg BCAA amino asitleri, 5000mg Glutamin öncüsü, Saf formda 3000mg Kreatin Monohidrat, Aspartam tatlandırıcısı içermez.
Çilek Aroması İçin:
1 serviste 37.6 gram Whey içerikli protein, 3 farklı Whey protein çeşidi (Hidrolize, İzole ve Konsantre Whey proteinleri), 8400mg BCAA amino asitleri, 5400mg Glutamin öncüsü, Saf formda 3000mg Kreatin Monohidrat, Aspartam tatlandırıcısı içermez.
Salep Aroması İçin:
1 servisinde 37.6 gram Whey içerikli protein, 3 farklı Whey protein çeşidi (Hidrolize, İzole ve Konsantre Whey proteinleri), 8400mg BCAA amino asitleri, 5400mg Glutamin öncüsü, Saf formda 3000mg Kreatin Monohidrat , Aspartam tatlandırıcısı içermez.
Muz Aroması İçin:
1 servisinde 37 gram Whey içerikli protein, 3 farkı Whey protein çeşidi (Hidrolize, İzole ve Konsantre Whey proteinleri), 8240mg BCAA amino asitleri, 5269mg Glutamin öncüsü, Saf formda 3000mg Kreatin Monohidrat, Aspartam tatlandırıcısı içermez.
1 servis toz üründe;
(1 servis ürün 2 ölçek, 44 gr olarak dikkate alınmıştır. Değerler 2000kcal/güne göre hesaplanmıştır ve cinsiyet, yaş ve fiziksel aktivite şartlarına göre farklılık gösterebilir.)
- Enerji: 173kcal 9%
- Protein: 35,3g 71%
- Yağ: 2,4g 3%
- Doymuş Yağ: 1,0g 5%
- Trans Yağ: 0,0g **
- Karbonhidrat: 2,6g 1%
Önerilen Kullanım Şekli:
Başlangıç: Antrenmanın ardından 2 ölçek (44 gr) toz, 250 ml suyla karıştırılarak alınır.
Orta Düzey: Uyandıktan sonra ve antrenman ardından 2 ölçek (44 gr) toz, 250 ml suyla karıştırılarak alınır.
İleri Düzey: Uyandıktan sonra, antrenmandan 30 dakika önce ve antrenmanın hemen sonrasında 2 ölçek (44gr) toz, 250 ml suyla karıştırılarak alınır.
Yorumumuz:
Genel anlamda kullanıcı deneyimlerinde birçok olumlu yorum ile birlikte olumsuz çeşitli yorumlar ile de karşılaşılabiliyor. Zira Türkiye’de üretilen bir protein markası olan Hardline, doğal olarak uluslararası markalara kıyasla biraz daha eleştiriye açık. Kendi adıma Whey 3 Matrix’in olumlu özelliklerini dikkate aldığımda ve Kavi Gıda’nın sektördeki geçmişini değerlendirdiğimde, ürüne ön yargılı yaklaşmamak gerektiğini düşünüyorum.
Bence Hardline markasının öne çıkan protein tozu ürünlerinden Whey 3 Matrix’in dikkat çeken özelliği 3 farklı protein içermesi. Bunlar; hidrolize, izole ve konsantre proteinler olup, ürün yüksek protein içeriyor. Ürünün bir porsiyonunda yani 2 ölçek baz aldığımızda 44 gramlık bir serviste 2.4 gram yağ, 2.6 gram karbonhidrat, 36,3 gram protein bulundurduğunu görüyoruz. Haliyle bu değerler yüksek protein oranını gözler önüne seriyor. Pek tabii ki Hardline markasının en yüksek protein oranına sahip ürünlerinden birisi olarak Whey 3 Matrix’i öne çıkarıyor olsam da, vücut geliştirme için özel olarak hazırlanan besin takviyelerinin birçoğunda artık bu oranlarla karşılaşmak mümkün olduğundan, Whey 3 Matrix’in bu noktada eşsiz olduğunu söyleyemem. Tabii ürünü diğer birçok besin takviyesinden ayıran BCAA ve amino asit oranlarını da vurgulamamak olmaz. Eşdeğer ürünlere kıyasla yüksek BCAA değerine sahip olan Whey 3 Matrix’te 8 grama yakın BCAA bulunuyor.
Hardline Whey 3 Matrix’e ilişkin dikkatimi çeken noktalardan birisi de ürünün laktozsuz ve aspartam kullanmadan üretilmiş olması. Bu detaylar pek tabii ki kimyasal testler gerçekleştirilmeden ispatlanamaz ancak Kavi Gıda, Türkiye’de bu alanda güvenilirliğini kanıtlamış bir firma olduğundan bu özellikleri artı puan olarak ürünün hanesine yazıyorum. Zira incelememin başında da bahsettiğim üzere Kavi Gıda, sektörde kendisini güvenilirliği ile ispatlamış olan isimler arasında yer alıyor.
Kreatin içeriğinin 3 gramdan fazla olması nedeniyle ürünün hızlı etki gösterdiği aşikar. Bunu kendi ürün kullanım sürecimde de gözlemledim ancak daha ileri seviyedeki sporcuların kreatin kullanım oranlarını belirleme de daha hassas olduklarını biliyorum. Bu yönden ileri seviyede sporla uğraşan kişiler için ürünün kullanımı tercihli olmalı.
Ben Hardline Whey 3 Matrix’in çilek aromalı olan ürününü denedim. Lezzet açısından bence başarılı bir ürün. Bir defaya mahsus, tek kullanımlık paketler halinde satılan çikolatalı olanı da deneme fırsatım oldu. Onun da lezzet açısından başarılı olduğunu düşünüyorum zira tadı sıcak çikolatayı andırıyor desem yeri. Ürünün hazırlanma aşamasındaki tek dezavantajı ise bence karışma konusunda rakiplerine kıyasla daha hantal bir performans göstermesi.
Son değerlendirmemi ürünün fiyat / performans niteliği üzerine yapmak istiyorum. Hardline, Türkiye’de üretilen bir marka olmasına karşın ve ürün performans açısından piyasadaki muadilleri ile iyi bir rekabet konumunda yer almasına rağmen fiyat açısından büyük bir ayrışım göstermiyor. Bu nedenle de Türkiye menşei olan bir ürün olarak kendisini segmentindeki benzer içeriğe sahip protein tozlarından pek öne çıkaramıyor. Bence firma maliyet politikasını yerli hammaddelere yönelterek düşürebilir ve bu avantajı fiyata yansıtarak piyasada yoğun talep gören bir marka haline gelebilir.