İzole protein tozu kullanımı günden güne artarak spor ile profesyonel veya amatör düzeyde ilgilenenlerin birincil tercihi olan takviye sporcu gıda ürünü izole protein tozu olmaktadır. Dolayısıyla bu artan ilgiyle aynı oranda, izole protein tozu hakkında merak edilenler gittikçe artmaktadır. İzole protein tozu hakkında bilinmesi gerekenler, belirli başlıklar altında toplanabilir. Bu başlıklar aracılığıyla izole protein tozunun detayları şekillendirilebilir ve özelliklerine dair duyulan merak giderilebilir.
İzole Protein Tozu Nedir?
İzole protein tozu, en saf whey protein çeşidi olarak dikkat çekmektedir. Özelliklerine geçmeden önce, “İzole protein tozu nedir?” sorusunun temel karşılığını belirginleştirmek gerekir. İzole protein tozunda karbonhidrat ve yağ oranının oldukça düşük oluşunun yanı sıra laktoz içeriği de neredeyse hiç yoktur. İzole protein tozu, konsantre proteinin iyon değişimi aracılığıyla ya da çapraz akım mikro filtreleme vesilesiyle daha fazla saflaştırılmasıyla elde edilir. İzole protein tozu, kana hızlı karışma özelliği sayesinde kaslara ihtiyaç duyduğu besin desteğini sunmakta, kasların iyileşmesini hızlandırmakta ve gelişimlerine yardımcı olmaktadır. Antrenman öncesinde ve sonrasında kullanımı uygundur. Bu anlamda en iyi izole protein çeşitlerini araştırarak, ihtiyaçlarınıza uyumlu olan bir seçeneği tüketmeye başlayabilirsiniz.
İzole Protein Tozunda Laktoz Bulunur mu?
“İzole protein tozu ne işe yarar?” sorusunun cevabından önce, içeriğinde laktoz bulunup bulunmamasının da yapısının öğrenilmesi için önem arz ettiğini bilmek gerekir. Çünkü bu durum, izole protein tozunun işlevini de ortaya koyan en güçlü detaydır. İzole protein tozu, konsantre protein tozunun saflaştırılması ile elde edilmesinden ötürü yapısındaki %90 ilâ %95 oranında yer alan proteinin baskın duruma geçmesiyle, bünyesindeki laktozun neredeyse tamamının iyonize filtreleme işlemi esnasında yok olması kaçınılmaz olur.
İzole Protein Nedir?
İzole whey protein tozunun işlevine hâkim olabilmek için, içeriğinin yanı sıra bileşeninde ağırlığı olan, ana unsur kabul edilerek ismini bileşene vermiş olan izole proteinin ne olduğunu öğrenmek gerekmektedir. Biyoyararlanımının yüksek oluşundan dolayı sindirimi en hızlı olan proteinler arasında başta gelen izole protein; yüksek orandaki BCAA içeriği sayesinde protein sentezleyecek şekilde kas gücü çalışmasını tetiklemektedir. Bir ölçü izole protein tozunda ortalama 25 gram protein, 2 ilâ 3 gram da karbonhidrat bulunur. Dolayısıyla özellikle düşük karbonhidratlı diyetler yapanlar için izole protein tozu tavsiye edilmektedir.